Norm: Tandprothetische praktijk

Wilt u zich laten toetsen?

TOETSING Tandprothetische praktijk


Ga hier naar het register voor een overzicht van instellingen die op deze norm gecertificeerd zijn

Overzicht certificaten


Reikwijdte

Deze HKZ-norm heeft betrekking op het kwaliteitssysteem van de tandprothetische praktijk. Onder tandprothetische praktijk wordt verstaan een instelling voor het aanmeten, vervaardigen, afleveren en modificeren van gebitsprotheses door een tandprotheticus. De tandprotheticus dient in de praktijk aanwezig te zijn tijdens de genoemde vormen van zorgverlening en is (eind)verantwoordelijk voor de geleverde zorg.

Geldige versie

Versie 2001.

Deze HKZ-norm is ingetrokken en kan nog voor certificatie worden gehanteerd tot 1 juli 2016. Voorts kan er worden gecertificeerd op de HKZ-norm voor Kleine Organisaties (let op de hiervoor geldende criteria), of op ISO 9001 voor de Zorg (NEN-EN 15224). Daarnaast is certificatie op de norm cliënt-/patiëntveiligheid mogelijk.

Apart verkrijgbaar Algemeen Organisatiedeel

Niet van toepassing. De HKZ-norm Tandprothetische praktijk heeft een eigen rubriek 4 t/m 9 die integraal in de norm is opgenomen.

Module cliënt-/patiëntveiligheid

Er is bij de HKZ-norm Tandprothetische praktijk geen specifieke module cliënt-/patiëntveiligheid beschikbaar. Certificatie tegen de norm cliënt-/patiëntveiligheid kan alleen plaatsvinden tegen de zelfstandige norm CPV (HKZ 125).

Wel/niet onder accreditatie

Deze norm is onder accreditatie.

Toetsingsafspraken

Toetsing vindt plaats conform NTA 8224 en Addendum HKZ. Er zijn geen aanvullende toetsingsafspraken.

Aanvullende branchespecifieke informatie

De norm is niet meer verkrijgbaar via de normshop. Wilt u de norm bestellen, neem dan contact op met HKZ via info@hkz.nl

U kunt hier de norm bestellen