Advies & Training

HKZ biedt u verschillende vormen van ondersteuning aan afhankelijk van uw behoefte.


Cursusaanbod
HKZ biedt trainingen en workshops aan over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Door de relatief kleine groepen (10 à 15 personen) zijn de workshops zeer interactief.

Webtool HKZ
Webtool HKZ geeft u direct toegang tot de nieuwe ISO-compatibele HKZ-normen en vergelijkt deze met de oude versies. Daarnaast helpt de webtool bij de implementatie van de normen in uw organisatie. Het geeft u handvatten bij het aanpassen en wijzigingen van uw huidige managementsysteem.
Heeft u nog geen managementsysteem? Ook bij het opzetten van een managementsysteem is deze webtool de ideale hulp.

Werkboeken
Met de HKZ-werkboeken krijgt u praktische informatie, bruikbare tips en heldere instructies om een kwaliteits- of veiligheidsmanagementsysteem in te voeren in uw organisatie.

Opstapcertificatie (ingetrokken)
Op 29 februari 2016 heeft het Centraal College van Deskundigen Zorg & Welzijn besloten opstapcertificatie fase I en II voor de sector Gehandicaptenzorg en de sector Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorg in te trekken. Tot en met december 2018 kan nog gecertificeerd worden op basis van Opstapcertificatie fase I en II in de sectoren Gehandicaptenzorg en VV&T.

Gecertificeerde instellingen moeten per 5 februari 2019 de overstap hebben gemaakt naar de geaccrediteerde HKZ-norm. De opstapcertificaten komen per 5 februari 2019 te vervallen.