eQuse

eQuse adviseert organisaties bij het vernieuwen, centraliseren en digitaliseren van (kwaliteits)managementsystemen. Afhankelijk van de kennis die reeds in uw organisatie beschikbaar is, kan eQuse begeleiden bij de inrichting bijvoorbeeld in het kader van de HKZ-certificering. Hoe brengt u een gezonde hartslag aan in de managementcyclus? Hoe richt u documentbeheer efficiënt in? Hoe digitaliseert u formulieren? En hoe komt u tot een betrouwbare auditplanning? Onze begeleiding is flexibel en u kunt dit beperken tot de onderdelen die u nodig heeft.

De eQuse Way
Onze aanpak is pragmatisch. Met de kennis die in uw organisatie beschikbaar is en onze ervaring komen we tot een aanpak die is gestoeld op 3 onderdelen.

Automatiseren en Digitaliseren
Een effectief kwaliteitsbeleid gaat verder dan een lokale schijf met documenten en losse formulieren, een dropbox of een spreadsheet met risico’s. De eQuse werkwijze zorgt voor een gecentraliseerde en veilige online inrichting van uw volledige managementsysteem.

Data-analyse en Verbeteren
De eQuse aanpak maakt de PDCA (Plan Do Check Act) managementcyclus concreet. In de centrale kalender worden taken, acties en maatregelen gepland. Deze kalender levert real-time inzicht in de”hartslag” van de organisatie; hoe gaat het met de uitvoering van uw jaarlijkse doelstellingen. Pro-actieve en re-actieve registraties complementeren de data wat kan leiden tot nieuwe inzichten en verbeter trajecten.

Gedrag en attitude
Kwaliteitsbeleid is vandaag de dag de verantwoordelijkheid van elke medewerker. Een kwaliteitssysteem valt of staat dan ook met het gebruik op de werkvloer. Wat is een effectieve inrichting? Hoe zet u een onboarding op voor alle betrokken medewerkers? Hoe voorkomt u eventuele weerstand door een soepele introductie? En hoe borgt u dat het kwaliteitssysteem blijft aansluiten bij de behoeften van de medewerkers.