Factsheet: HKZ-eisen die vaak dubbel bevraagd worden bij zorginkoop

24 april 2023

Naar aanleiding van het webinar “Kwaliteitseisen; duizelt het jou ook?” hebben wij een factsheet ontwikkeld die zichtbaar maakt welke thema’s rondom kwaliteit altijd onderdeel zijn van HKZ-normen en dus niet meer gevraagd hoeven te worden door gemeenten.
De belangrijkste conclusie van het Webinar sluit aan bij de conclusie die recentelijk werd getrokken door het Verweij Jonker Instituut in haar rapport “Het belang van zorgvuldig afwegen”: er is behoefte aan een overkoepelende en glasheldere set aan gestandaardiseerde kwaliteitsafspraken voor jeugdhulp en Wmo. Transparante basisregels waar geen onduidelijkheid over kan be- of ontstaan. HKZ wil met deze factsheet bijdragen aan directe mogelijkheden voor administratieve lastenvermindering en voorkomen dat een zorgaanbieder dubbel bevraagd wordt zaken aan te tonen. Daarnaast blijven we in gesprek hoe we aan gestandaardiseerde kwaliteitsafspraken voor jeugdhulp en Wmo kunnen bijdragen.
Webinar gemist?
De hand-out, de veel gestelde vragen en antwoorden en de mogelijkheid om het Webinar terug te zien zijn hier te vinden.

Overige nieuwsberichten

HKZ ZZP'er in de zorg

HKZ laat eis schriftelijke zorgovereenkomst los

24 januari 2024

Vanuit het Programma ‘Ontregel de Zorg’ hebben partijen met elkaar vastgesteld dat een schriftelijke zorgovereenkomst niet altijd meer nodig is om tot een bindende zorgovereenkomst te komen. Na goed overleg heeft het Centraal College Zorg&Welzijn van HKZ besloten mee te gaan in deze ontwikkeling. Dit betekent dat een schriftelijke zorgovereenkomst niet nodig is en HKZ … Lees meer

HKZ ZZP'er in de zorg

Kom naar de informatiebijeenkomst HKZ Kleine organisaties

11 januari 2024

De HKZ norm voor Kleine organisaties (HKZ 143) is van toepassing op organisaties met maximaal 10 FTE aan medewerkers. Voor organisaties die nog geen certificaat hebben behaald en van plan zijn zich te laten certificeren tegen deze norm, organiseert HKZ informatiebijeenkomsten. Wilt u meer weten over de HKZ-norm voor Kleine organisaties en op weg geholpen worden? … Lees meer

HKZ ZZP'er in de zorg

Eerste Professional Organizer HKZ gecertificeerd!

9 oktober 2023

Onlangs (op 1-09-2023) is de eerste Professional Organizer in de Zorg gecertificeerd voor HKZ-norm voor Zzp’ers, Ingrid Tielemans (Marein Organizing). We hebben Ingrid gesproken en haar gevraagd waarom ze voor deze certificatie heeft gekozen: ze vertelt: “Het vak van professional organizer is nog relatief onbekend. Ik wilde laten zien dat een professional organizer kwalitatief goede … Lees meer