Factsheet: HKZ-eisen die vaak dubbel bevraagd worden bij zorginkoop

24 april 2023

Naar aanleiding van het webinar “Kwaliteitseisen; duizelt het jou ook?” hebben wij een factsheet ontwikkeld die zichtbaar maakt welke thema’s rondom kwaliteit altijd onderdeel zijn van HKZ-normen en dus niet meer gevraagd hoeven te worden door gemeenten.
De belangrijkste conclusie van het Webinar sluit aan bij de conclusie die recentelijk werd getrokken door het Verweij Jonker Instituut in haar rapport “Het belang van zorgvuldig afwegen”: er is behoefte aan een overkoepelende en glasheldere set aan gestandaardiseerde kwaliteitsafspraken voor jeugdhulp en Wmo. Transparante basisregels waar geen onduidelijkheid over kan be- of ontstaan. HKZ wil met deze factsheet bijdragen aan directe mogelijkheden voor administratieve lastenvermindering en voorkomen dat een zorgaanbieder dubbel bevraagd wordt zaken aan te tonen. Daarnaast blijven we in gesprek hoe we aan gestandaardiseerde kwaliteitsafspraken voor jeugdhulp en Wmo kunnen bijdragen.
Webinar gemist?
De hand-out, de veel gestelde vragen en antwoorden en de mogelijkheid om het Webinar terug te zien zijn hier te vinden.

Overige nieuwsberichten

HKZ ZZP'er in de zorg

Betrouwbare zzp’ers in de zorg hebben een HKZ-certificaat

18 maart 2024

Voor zorginstellingen, zoals verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen, kan het lastig zijn om goede zelfstandige zorgmedewerkers in te huren. Ook gemeenten die verantwoordelijk zijn voor het budget vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Jeugdwet ervaren dit. Met het HKZ-certificaat Zzp’ers in zorg en welzijn kunnen deze organisaties makkelijk en snel toetsen of ze met een betrouwbare, … Lees meer

HKZ ZZP'er in de zorg

HKZ aan de slag met het thema klimaatverandering uit ISO 9001

11 maart 2024

HKZ heeft kennis genomen van de toevoeging van het thema klimaatverandering in de ISO 9001[1]. Per 23 februari 2024 is dit een verplicht aandachtspunt geworden in de contextanalyse. Het betreft een wijziging in de ISO eisen 4.1 en 4.2 (zie schuine tekst). 4.1 Understanding the organization and its context. The organization shall determine external and … Lees meer

HKZ ZZP'er in de zorg

ZZP'er in de Zorg - Keuze in keurmerk

23 februari 2024

Als ZZP’er bepaal je zelf of je een keurmerk voert Steeds meer opdrachtgevers, bemiddelingsbureaus en zorgverzekeraars stellen een keurmerk als eis om tot een samenwerking te komen. Een keurmerk is voor een zzp’er in de zorg echter niet verplicht. Als zelfstandige maak jij zelf de keuze of je een certificaat wil behalen en daarmee een … Lees meer