WTZA in HKZ-norm 166

28 juli 2023
HKZ ZZP'er in de zorg

Er is een nieuwe versie beschikbaar van de HKZ-norm 166 (Zzp’ers in zorg en welzijn, onderdeel verpleegkundigen, verzorgenden. en begeleiders in de langdurige zorg en de thuis- en kraamzorg): HKZ 166:2023. In deze HKZ-norm wordt nu gevraagd of u voldoet aan de meldplicht in het kader van de WTZA

In het online systeem gaat gevraagd worden of u zich heeft aangemeld voor het Landelijk Register Zorgaanbieders. Zo ja, dan moet u daarvan ook bewijs uploaden. Daarmee toont u aan dat u voldoet aan de Wet Toetreding Zorgaanbieders. Dit geldt voor alle zorgaanbieders met uitzondering van zorgaanbieders die uitsluitend zorg aanbieden in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

In de week van 28 augustus 2023 wordt deze wijziging doorgevoerd in het online systeem (ZZP-Portal).

Deze eis geldt niet voor Professional Organizers en is daarom ook niet opgenomen in HKZ 167 (Zzp’ers in zorg en welzijn, onderdeel professional organizers).

Overige nieuwsberichten

HKZ ZZP'er in de zorg

HKZ laat eis schriftelijke zorgovereenkomst los

24 januari 2024

Vanuit het Programma ‘Ontregel de Zorg’ hebben partijen met elkaar vastgesteld dat een schriftelijke zorgovereenkomst niet altijd meer nodig is om tot een bindende zorgovereenkomst te komen. Na goed overleg heeft het Centraal College Zorg&Welzijn van HKZ besloten mee te gaan in deze ontwikkeling. Dit betekent dat een schriftelijke zorgovereenkomst niet nodig is en HKZ … Lees meer

HKZ ZZP'er in de zorg

Kom naar de informatiebijeenkomst HKZ Kleine organisaties

11 januari 2024

De HKZ norm voor Kleine organisaties (HKZ 143) is van toepassing op organisaties met maximaal 10 FTE aan medewerkers. Voor organisaties die nog geen certificaat hebben behaald en van plan zijn zich te laten certificeren tegen deze norm, organiseert HKZ informatiebijeenkomsten. Wilt u meer weten over de HKZ-norm voor Kleine organisaties en op weg geholpen worden? … Lees meer

HKZ ZZP'er in de zorg

Eerste Professional Organizer HKZ gecertificeerd!

9 oktober 2023

Onlangs (op 1-09-2023) is de eerste Professional Organizer in de Zorg gecertificeerd voor HKZ-norm voor Zzp’ers, Ingrid Tielemans (Marein Organizing). We hebben Ingrid gesproken en haar gevraagd waarom ze voor deze certificatie heeft gekozen: ze vertelt: “Het vak van professional organizer is nog relatief onbekend. Ik wilde laten zien dat een professional organizer kwalitatief goede … Lees meer