HKZ Zorg & Welzijn: Nieuwe versie NCS 8225

14 januari 2022

NEN heeft de nieuwe NCS 8225:2021 gepubliceerd, die door het Centraal College van Deskundigen is vastgesteld op 6 december 2021. Deze vervangt NCS 8225:2018+A1 2019.

NCS 8225 bevat de eisen die gelden bij certificatie tegen de HKZ-norm Zorg & Welzijn (HKZ 165). Dit zijn  eisen aan de certificerende instelling betreffende onafhankelijkheid, onpartijdigheid van organisatie en personeel en verdere kwalificaties van het personeel. Ook bevat deze NCS eisen aan het  certificatieproces, inclusief eisen aan de inrichting en verloop van de audit.

Deze NCS bevat uitsluitend de aanvullingen t.o.v. NEN-EN-ISO/IEC 17021-1:2015 en dient ook in combinatie daarmee gebruikt te worden.

De aanvullingen bij NEN-EN-ISO/IEC 17021-1:2015 9.1.5 uit NCS 8225:2018 e.v. zijn niet meer opgenomen in NCS 8225:2021. Verder hebben in deze NCS een aantal kleine redactionele aanpassingen plaats gevonden.

Overige nieuwsberichten

HKZ ZZP'er in de zorg

Eerste Professional Organizer HKZ gecertificeerd!

9 oktober 2023

Onlangs (op 1-09-2023) is de eerste Professional Organizer in de Zorg gecertificeerd voor HKZ-norm voor Zzp’ers, Ingrid Tielemans (Marein Organizing). We hebben Ingrid gesproken en haar gevraagd waarom ze voor deze certificatie heeft gekozen: ze vertelt: “Het vak van professional organizer is nog relatief onbekend. Ik wilde laten zien dat een professional organizer kwalitatief goede … Lees meer

Kom naar de informatiebijeenkomst HKZ Kleine organisaties

2 oktober 2023

De HKZ norm voor Kleine organisaties (HKZ 143) is van toepassing op organisaties met maximaal 10 FTE aan medewerkers. Voor organisaties die nog geen certificaat hebben behaald en van plan zijn zich te laten certificeren tegen deze norm, organiseert HKZ informatiebijeenkomsten. Wilt u meer weten over de HKZ-norm voor Kleine organisaties en op weg geholpen worden? … Lees meer

HKZ ZZP'er in de zorg

Interviews ZZP'ers in de zorg

5 september 2023

In gesprek met Elise en Danny, twee ZZP’ers in de zorg die vertellen hoe het verkrijgen van het certificaat ‘ZZP’er in de zorg’ behulpzaam kan zijn bij het opzetten van een kwaliteitssysteem en het inrichten van een gezonde bedrijfsvoering.