AGB-code met jouw HKZ-certificaat

30 juni 2022

Vanaf nu kun je met het HKZ certificaat “ZZP’ers in zorg en welzijn” een AGB-code aanvragen. Als zelfstandige ondernemer heb je al meer dan genoeg administratieve lasten. Het hebben van een AGB-code zorgt er in ieder geval voor dat jouw zorgdeclaraties sneller verwerkt kunnen worden. Voor jou een zorg minder!

Een AGB-code krijg je niet zo maar. Je moet laten zien dat jij verstand hebt van het leveren van zorg. HKZ certificaat “ZZP’ers in zorg en welzijn” is het bewijs dat jij een goede ondernemer bent én verstand van de zorg hebt.

Ben jij in bezit van één van de onderstaande certificaten, dan kan je jouw HKZ-certificaat als onderbouwing gebruiken voor je aanvraag van een AGB-code:

  • NEN HKZ-certificaat Verzorgende/verzorgende IG niveau 3
  • NEN HKZ-certificaat Verpleegkundige niveau 4
  • NEN HKZ-certificaat Verpleegkundige niveau 6
  • NEN HKZ-certificaat Wijkverpleegkundige niveau 6
  • NEN HKZ-certificaat Verpleegkundig specialist niveau 7

Behaal dus eerst jouw HKZ certificaat “ZZP’ers in zorg en welzijn”.
Heb jij je certificaat behaald, dan vraag je een persoonlijke (zorgverleners)code en een ondernemingscode aan via de website van Vektis.

Overige nieuwsberichten

HKZ ZZP'er in de zorg

Interviews ZZP'ers in de zorg

5 september 2023

In gesprek met Elise en Danny, twee ZZP’ers in de zorg die vertellen hoe het verkrijgen van het certificaat ‘ZZP’er in de zorg’ behulpzaam kan zijn bij het opzetten van een kwaliteitssysteem en het inrichten van een gezonde bedrijfsvoering.

HKZ ZZP'er in de zorg

WTZA in HKZ-norm 166

28 juli 2023

Er is een nieuwe versie beschikbaar van de HKZ-norm 166 (Zzp’ers in zorg en welzijn, onderdeel verpleegkundigen, verzorgenden. en begeleiders in de langdurige zorg en de thuis- en kraamzorg): HKZ 166:2023. In deze HKZ-norm wordt nu gevraagd of u voldoet aan de meldplicht in het kader van de WTZA In het online systeem gaat gevraagd worden … Lees meer

HKZ ZZP'er in de zorg

Reactie op Intentieverklaring Beheersingsmodel Zorg

19 juli 2023

Meer duidelijkheid voor ZZP-ers per 1 januari a.s. Op 6 juli is de Intentieverklaring Beheersingsmodel Zorg ondertekend door de ministeries voor Langdurige Zorg en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid,  Financiën (Belastingdienst) en zes koepels van zorgaanbieders. Hierin is vastgelegd dat per 1 januari a.s. het Beheersingsmodel Zorg in werking moet treden. Een nieuw Fiscaal Kader … Lees meer