Eerste Professional Organizer HKZ gecertificeerd!

9 oktober 2023
HKZ ZZP'er in de zorg

Onlangs (op 1-09-2023) is de eerste Professional Organizer in de Zorg gecertificeerd voor HKZ-norm voor Zzp’ers, Ingrid Tielemans (Marein Organizing).

We hebben Ingrid gesproken en haar gevraagd waarom ze voor deze certificatie heeft gekozen: ze vertelt: “Het vak van professional organizer is nog relatief onbekend. Ik wilde laten zien dat een professional organizer kwalitatief goede zorg kan leveren. Ik werk met klanten met complexe problemen zoals ADHD, Hoarding, enz., dan is dat erg van belang. Je moet dan ook kennis hebben van de problematiek. Je werkt ook samen met andere zorgaanbieders, zoals de GGZ, de praktijkondersteuner van de huisarts, thuiszorgorganisaties en woningbouwverenigingen, die wil je ook laten zien dat je goede zorg kunt leveren”.

Verder speelde een rol dat er in Nederland nog weinig opleidingen zijn en ik mijn opleidingen in Amerika heb genoten. Vooral opdrachtgevers vragen naar opleidingen, maar kennen deze Amerikaanse opleidingen niet. Ook dan is het handig dat je door middel van een certificaat kan laten zien dat je aan het vereiste opleidingsniveau voldoet.

Ik kwam er al doende achter dat er nog een meerwaarde is aan het certificeren. Het dwingt je om na te denken over je bedrijfsvoering en vooral over de doelen die je je stelt en hoe je die wil bereiken en uiteindelijk hoe je vaststelt dat je die bereikt hebt.”

We hebben Ingrid ook gevraagd naar haar ervaringen met het behalen van het certificaat:

“Toen ik de norm bestelde, dacht ik in eerste instantie, wat een hoop, moet ik daar allemaal aan voldoen. Maar als je dan stap voor stap in het online systeem de vragen gaat beantwoorden en vereiste documenten gaat uploaden vallen de puzzelstukjes op hun plek. Voor het assessment vond ik het wel spannend, maar eigenlijk was het een prettig gesprek.”

Zzp’er in de zorg en ook interesse in het behalen van het HKZ-certificaat? Ingrid heeft twee tips:

  1. Neem de tijd;
  2. Pak het gestructureerd aan: Ik heb eerste de antwoorden op alle vragen voor mezelf uitgewerkt. Ik kon ze daarna zo uploaden.

Meer informatie over het behalen van het HKZ-certificaat: https://www.hkz.nl/zzp/

Meer informatie over het vak van Professional Organizer  https://nbpo.nl/

Overige nieuwsberichten

Kom naar de informatiebijeenkomst HKZ Kleine organisaties

2 oktober 2023

De HKZ norm voor Kleine organisaties (HKZ 143) is van toepassing op organisaties met maximaal 10 FTE aan medewerkers. Voor organisaties die nog geen certificaat hebben behaald en van plan zijn zich te laten certificeren tegen deze norm, organiseert HKZ informatiebijeenkomsten. Wilt u meer weten over de HKZ-norm voor Kleine organisaties en op weg geholpen worden? … Lees meer

HKZ ZZP'er in de zorg

Interviews ZZP'ers in de zorg

5 september 2023

In gesprek met Elise en Danny, twee ZZP’ers in de zorg die vertellen hoe het verkrijgen van het certificaat ‘ZZP’er in de zorg’ behulpzaam kan zijn bij het opzetten van een kwaliteitssysteem en het inrichten van een gezonde bedrijfsvoering.

HKZ ZZP'er in de zorg

WTZA in HKZ-norm 166

28 juli 2023

Er is een nieuwe versie beschikbaar van de HKZ-norm 166 (Zzp’ers in zorg en welzijn, onderdeel verpleegkundigen, verzorgenden. en begeleiders in de langdurige zorg en de thuis- en kraamzorg): HKZ 166:2023. In deze HKZ-norm wordt nu gevraagd of u voldoet aan de meldplicht in het kader van de WTZA In het online systeem gaat gevraagd worden … Lees meer