Eerste Professional Organizer HKZ gecertificeerd!

9 oktober 2023
HKZ ZZP'er in de zorg

Onlangs (op 1-09-2023) is de eerste Professional Organizer in de Zorg gecertificeerd voor HKZ-norm voor Zzp’ers, Ingrid Tielemans (Marein Organizing).

We hebben Ingrid gesproken en haar gevraagd waarom ze voor deze certificatie heeft gekozen: ze vertelt: “Het vak van professional organizer is nog relatief onbekend. Ik wilde laten zien dat een professional organizer kwalitatief goede zorg kan leveren. Ik werk met klanten met complexe problemen zoals ADHD, Hoarding, enz., dan is dat erg van belang. Je moet dan ook kennis hebben van de problematiek. Je werkt ook samen met andere zorgaanbieders, zoals de GGZ, de praktijkondersteuner van de huisarts, thuiszorgorganisaties en woningbouwverenigingen, die wil je ook laten zien dat je goede zorg kunt leveren”.

Verder speelde een rol dat er in Nederland nog weinig opleidingen zijn en ik mijn opleidingen in Amerika heb genoten. Vooral opdrachtgevers vragen naar opleidingen, maar kennen deze Amerikaanse opleidingen niet. Ook dan is het handig dat je door middel van een certificaat kan laten zien dat je aan het vereiste opleidingsniveau voldoet.

Ik kwam er al doende achter dat er nog een meerwaarde is aan het certificeren. Het dwingt je om na te denken over je bedrijfsvoering en vooral over de doelen die je je stelt en hoe je die wil bereiken en uiteindelijk hoe je vaststelt dat je die bereikt hebt.”

We hebben Ingrid ook gevraagd naar haar ervaringen met het behalen van het certificaat:

“Toen ik de norm bestelde, dacht ik in eerste instantie, wat een hoop, moet ik daar allemaal aan voldoen. Maar als je dan stap voor stap in het online systeem de vragen gaat beantwoorden en vereiste documenten gaat uploaden vallen de puzzelstukjes op hun plek. Voor het assessment vond ik het wel spannend, maar eigenlijk was het een prettig gesprek.”

Zzp’er in de zorg en ook interesse in het behalen van het HKZ-certificaat? Ingrid heeft twee tips:

  1. Neem de tijd;
  2. Pak het gestructureerd aan: Ik heb eerste de antwoorden op alle vragen voor mezelf uitgewerkt. Ik kon ze daarna zo uploaden.

Meer informatie over het behalen van het HKZ-certificaat: https://www.hkz.nl/zzp/

Meer informatie over het vak van Professional Organizer  https://nbpo.nl/

Overige nieuwsberichten

HKZ ZZP'er in de zorg

Betrouwbare zzp’ers in de zorg hebben een HKZ-certificaat

18 maart 2024

Voor zorginstellingen, zoals verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen, kan het lastig zijn om goede zelfstandige zorgmedewerkers in te huren. Ook gemeenten die verantwoordelijk zijn voor het budget vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Jeugdwet ervaren dit. Met het HKZ-certificaat Zzp’ers in zorg en welzijn kunnen deze organisaties makkelijk en snel toetsen of ze met een betrouwbare, … Lees meer

HKZ ZZP'er in de zorg

HKZ aan de slag met het thema klimaatverandering uit ISO 9001

11 maart 2024

HKZ heeft kennis genomen van de toevoeging van het thema klimaatverandering in de ISO 9001[1]. Per 23 februari 2024 is dit een verplicht aandachtspunt geworden in de contextanalyse. Het betreft een wijziging in de ISO eisen 4.1 en 4.2 (zie schuine tekst). 4.1 Understanding the organization and its context. The organization shall determine external and … Lees meer

HKZ ZZP'er in de zorg

ZZP'er in de Zorg - Keuze in keurmerk

23 februari 2024

Als ZZP’er bepaal je zelf of je een keurmerk voert Steeds meer opdrachtgevers, bemiddelingsbureaus en zorgverzekeraars stellen een keurmerk als eis om tot een samenwerking te komen. Een keurmerk is voor een zzp’er in de zorg echter niet verplicht. Als zelfstandige maak jij zelf de keuze of je een certificaat wil behalen en daarmee een … Lees meer